DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

marți, 22 septembrie 2009

ulita satului

4 comentarii:

webruci spunea...

Hai noroc vecine:)
Hmm.. Ce-as bea o bere la halba de a noastra:)
Multumesc pentru vizitele si comentarile tale. Azi am fost pana la mare (Walton-on-the-Naze)aicea ce e mai aproape (de doi ani traiesc in Anglia), ie murdar apa ca si crisul dupa ploaie.
Nu-mi place aici! Ne intoarcem in Portugalia, e mai bine si e mult mai frumos.
Anglia... Toti cred(si eu am crezut) ca e o tara desvoltata si diferent.. E! dar in sensul negativ. Am umblat in multe tari dar asta o fost cel mai rau.
Ei cred ca romanii sunt tigani, dar si tinanul e mai civilizat ca multi, majoritatea dintre ei.
Scuzama ca povestesc asa mult dar e bine sa birfesti cu vecinii:)
Noroc si bere rece!

robert spunea...

It must be a nice feeling, returning home, walking down that road, feeling every little stone beneath the shoe, hearing wind in the trees, neighbours dog barking and the postman had a glass of water an hour ago...looking at this picture, it feels like 'home'. Thank you for the memory.

Lucian spunea...

Interesant si frumos blog,felicitari.

pgogo spunea...

E interesant blogul. Adica prezinti viata exact asa cum este acolo. Buna idee.