DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

sâmbătă, 31 octombrie 2009

nana Veta

la doctor..........

un fel de halloween

7 comentarii:

Ninulescu spunea...

Faini imbracati "monstruletii" ..pe la mine prin localitate nimic , nici o miscare nu a fost de Halloween :(.. dadui o raita acu 2 ore prin imprejurimi si nu gasii nici un monstru.. asta ma intrista oarecum ca imi doream sa ma sperie cineva si pe mine inafara de politicieni :))..

Si eu am o vecina care cultiva multi bostani, apoi face din seminte ulei si sta in postul Pastelui cu el pe piata... zice ca iese profit bun..da am indoieli
:))

webruci spunea...

hai noroc!
iartama ca nam trecut pe aicea dar am fost ocupat, iar acuma sunt bolnav, am racit ca dracu:)
si la noi e halloween?
Foarte faine fotografiile! Primul! ce e in butoi??? :)))

Julie ScottsdaleDailyPhoto.com spunea...

great images! Happy Halloween

Andrei Răduţu spunea...

Simpatice poze:)...o duminica frumoasa:)

Unknown spunea...

Salut,Marcu,felicitari pt poze, reusesti cu succes sa redai atmosfera de la voi din Delani.

Anonim spunea...

Happy Halloween :-)

elena marin-alexe spunea...

Faina recolta de bostani are 'nana veta'.O fost toamna bogata!
Multumim lui Dumnezeu!