DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

marți, 9 martie 2010

Minune ! Ce alti nu pot face vara, in Delani, din spusele ziarului Crisana se poate face iarna.(adica: asfaltarea unei strazi)

7 comentarii:

angi spunea...

Se termina asfaltarea pe vineri????
De un an imi tot stric masinuta prin gropile si santurile din Beius si Delani:(.

marcu spunea...

Care vineri? Vineri ,anul viitor probabil:((

Ioachim spunea...

O,vai.

Ninulescu spunea...

La noi sint 4 ani de cind au facut masuratorile si au zis ca asfalteaza localitatea integral in max. 6 luni :(

Victoria spunea...

GRACIAS por seguir mi blog NOS NECESITAN blog que está nomminado entre otros para premiar por la labor diaria que realizo contra la cruedad hacia ellos..Agradeceriamos de corazón tu voto si así lo deseas solo tienes que entar en NOS NECESITSN Y VERAS UN votame ENTRA EN EL Y TE LLEVARÁ A nos necesitan A SU LADO HAY UN CUADRITO CLICLEAS SOBRE EL Y YA TENDRE TU VOTO..gRACIAS SINCERAS .cON CARIÑO vICTORIA

Petru spunea...

Bine ca autoritatile "v-au luat in vizor". E si asta o treaba

zâna spunea...

Paste fericit!