DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

joi, 12 august 2010

Nunta in Delani !
Se pleaca dupa mireasa .
12 comentarii:

Anonim spunea...

Casa de piatra!

Ninulescu spunea...

Super fotografii, casa de piatra si din partea mea !!! Pentru tinerii casatoriti..si sper ca fotografiile sint in serial..abia astept alea cu mincarea de pe mese :)) si din noaptea nuntii :)

Anonim spunea...

Cela semble super, c,est une noce !

Anonim spunea...

May time and life treat them always kind.

daily athens

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Sa fie fericiti miri!!!Si eu am fost nasa sambata,si nu am facut nici o poza...poate reusesc de pe pozele care le-a facut fotograful(daca o sa le stiu scana -:)).
Salutari din Maramures!!!

Agenda di Nico spunea...

Casa de piatra!
Mi-ar fi placut sa aflu ceva obiceiuri de la nunta. Poate data viitoare ;-))
o zi buna!

ARIPI DE FLUTURE spunea...

casa de piatra astept continuarea

Solid Rock or Sinking Sand spunea...

I really enjoyed reading the posts on your blog. I would like to invite you to come on over to my blog and check it out. God bless, Lloyd

Mihai Zamfiroiu spunea...

casa de piatra !!!

trebuie sa fi fost super frumos ...


numai bine.

Dungha spunea...

Frumos expus,

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Helloooooo,Marcu-le....pe unde esti????Ai disparut de prea multa vreme,sper sa fie totul ok!!!!
Numai bine,Judy.