DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

duminică, 31 mai 2015


Varianta digitala a Monografiei Delani este acum accesibila tuturor accesand linkul acesta sau dand click pe imaginea cu cartea din partea dreapta a site-ului.


10 comentarii:

Unknown spunea...

nice .

Unknown spunea...


cara mengobati bersin

Unknown spunea...

nice :)

Unknown spunea...

:)

Unknown spunea...

:)

Unknown spunea...

thanks :)

Unknown spunea...

nice :)

Unknown spunea...

:)

Unknown spunea...

:)

Unknown spunea...

Mulțumesc pentru tot Dr. Makha! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să completeze actele de divorț și lucrurile sunt mult mai bine acum. După cum ați spus, întregul proces de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care crea probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu, iar acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață tuturor celor care se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , îl puteți contacta pe Dr Makha pe WhatsApp +1(815)564-3618
Ea este pricepută cu următoarele vrăji:
* vrăji de dragoste
* vrăji de căsătorie
* magia banilor
* vrajă frumoasă
* vraja norocului
* Vrăji de atracție sexuală
* SIDA vindecă magia
* Casino Cave
* S-au eliminat pesterile blestemate
* Vraja de protecție
* magie la loterie
* Vrăji norocoase
* Vraja de fertilitate
* Inel de telekineză 💍
E-mail: makharituals@gmail.com
Whatsapp +1(815)564-3618