DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

vineri, 7 noiembrie 2008

Flori de toamna..
4 comentarii:

Unknown spunea...

Marcu,i-mi pare rau pt.comentarii,dar postam altele!!
Apropos ,concurezi pe GLYF(pozele cu flori!!)

marcu spunea...

da, o sa postam altele.Cat priveste concuratul pe Glif,nici vorba.Daca imi iese o poza buna 90% este meritul aparatului.Eu mai am multe, multe de invatat dar nu cred ca mai am timpul necesar si nici rabdarea in ciuda placerii.Glif...pe el il concureaza de ex. fam. Miclos, niste artisti nu eu.

Unknown spunea...

Ei ei, Marcu...nu fii asa modest!!!
Pozele cu flori sant super!!!Toti fotografii fac la fel :posteaza doar cateva din sutele da poze facute!!Asa ca...nu fii modest.

Marco spunea...

WOW, very beautiful shots.