DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

duminică, 24 mai 2009

A treia zi la pasune..................!!2 comentarii:

Unknown spunea...

Frumoase locuri!

DoarATAT spunea...

01.09.2009.2~20:47
Buna seara !
Am "coborat" pana aici ... doream sa-ti multumesc pentru "agrafa" ... ma ierti te rog, nu prea am avut timp (si nici chef, fiindca sunt "clonat, preluat, capiat ...am pierdut 3 luni si n-am mai comunicat).
Bun "baiatu" ... viata la "tara": frumoasa dar dura, munca peste munca ... apoi L la un pahar de "vorba".
Ce mai ? Sunteti niste fericiti !
Poze peste poze, super, nimic "aiurea" ... dar mai "baga" si tu "O PARERE", chiar agramata, chiar repezita, chiar "scolita", chiar "oftata" ... zii ceva CA SA NE "lamurim" ce "filozofezi ... in timpul liber".
Noi ne-am cam imbacsit pe aici ... viata la ORAS a devenit ... COSMAR.
Apropo ... poate mai adaugi "ceva" ... stii ... doar "marcu" ... te "face sa te feresti" !
Eu am 53 ani ... restul, in "mare",l-ai "vazut" la profil.
Iti multumesc ... astept de la tine ... tot ce crezi ca merit, pentru 2-3 minute "pierdute" la mine!
Dumnezeu sa ne calauzeasca "pasii Vorbei de Iubire de Aproapele".
Fereste-ne Doamne de FATARNICIE !
Amin.
Ora:21:11
~,