DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

marți, 29 septembrie 2009

in fapt de seara

9 comentarii:

webruci spunea...

Hai noroc:)
Ceculori minunate ai aicea. Sti unde locuiesc in un village (un fel de sat)nu este nici o lumina pe stada. Cind neam mutat aici nu vinea sa cred ca astea nu ao lumina pe stada. In oras este. In orice caz nu e cum multi( si eu)gandesc.
Imi place fotografia.
Hai noroc si bere rece:)

robert spunea...

From where I come from Green represents hope - what a feeling it must be returning towards a place that nice, with a light making bright the night, with much green and hope alike.

See you soon...

Marco spunea...

Beautiful shot. Very nice atmosphere.

Anonim spunea...

Nice shot...

Andrei Răduţu spunea...

Foarte frumoase imagini:)

Anonim spunea...

Chiar fain!

R.Ferrari spunea...

Bela foto. gostei deste entardecer, quase noite. Bem fotogradado.

Anonim spunea...

Como é bela a noite na tua terra. Bjo.

elena marin-alexe spunea...

Frumoasa imagine!
Felicitari, ai reusit sa redai super aceasta imagine de noapte feerica!
Salutari de la Vrancea!