DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

duminică, 13 septembrie 2009


la "sapat" de cartofi !!

Azi am terminat cu adapatorile din pasune. Cam tarziu, dar bine ca le-am montat.


9 comentarii:

pheideas spunea...

De ce n-ati facut adapatoarea din piatra - beton ? Vreti ca laptele sa aiba gust de rugina ? :))
O faceati simplu - ridicati un pat de pamant cu cofrag interior. Apoi dadeati pamantul la o parte, scoteati cofragul si gata ... tine 100 de ani.

robert spunea...

Must be a great place to live.

Eu ....PANSYDRA spunea...

Vad ca nu stati o clipa !!!

marcu spunea...

intradevar era mult mai bine cum zici tu dar stii cum este cand lucrezi cu oamenii"foarte greu" fiecare are o idee, o parere......in fine, bine ca le-am facut."MERGE SI ASA"

ARIPI DE FLUTURE spunea...

foarte faine

✿France✿ spunea...

Cet oiseau est si beau

Ellie Great spunea...

Nice photos.

✿France✿ spunea...

Petit bonjour d'un lundi un peu gris

Cergie spunea...

You seem being very busy but having all the help you need too.
I enjoyed to look at your pictures discribing a nice and simple life in nature, not so far from ours in some parts of France.
Marcu, thank you for visiting my garden blog....
Marguerite / Cergie