DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

duminică, 4 octombrie 2009

un prieten de altadatadaca nu avem spalatorie in sat ne descurcam cum putem

5 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Frumoasa postare:)...o seara buna marcu:)

Ninulescu spunea...

Primul meu aparat foto a fost un Smena 8M si al doilea un Zenit, dar alt model, era atit de greu incit de abia il tineam in mina :)
Imi place tare mult ca scrii comentarii la poze, cele mai de la inceput nu au, asa e mult mai fain, faina zona, la noi trebuia sa fie gata canalizarea de 2 ani si inca mai au jumate de facut, dar au terminat alimentarea cu apa curenta :)

Anonim spunea...

interesting camera :-)

webruci spunea...

hai noroc!
imi aduc aminte de Zenit ca-si asta. au fost camere nemaipomenite.

Eu lucrez trei zile la sfirsitul saptaminii, noptea. e in un ABC grande repunem prousele.
ziua am grije de fete cind nevasta e la lucru.

noroc si bere rece:-)

Unknown spunea...

Bom dia meu amigo Marcu .Porto Alegre é capital do estado do Rio Grande do Sul. Fica situada as margens do lago Guaiba por muitos chamado de rio. Tem uma população hoje de mais ou menos 1.500.000 habitantes. Todos nós sabemos receber turistas com casa e coração abertos. Se um dia resolveres seras bem vindo. Eu e minha esposa e filhos te desejamos boa semana.