DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

luni, 30 noiembrie 2009

seara ........ pe ulita

8 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Frumos!!!!.....mi-e asa de dor de ulita mea!

photorih43 spunea...

:D si pe mine ma prins azi noaptea la o plimbare :) ...spor !:):-h

Dungha spunea...

Esti pe faza la orice miscare din localitate, frumos surprinsa viata, felicitari pentru aceasta realizare si spor in continuare. Localnicii trebuie sa fie mandri de tine... succese!

Álvaro spunea...

Thanks for sharing.
Greetings from Spain.

Suzanne spunea...

Toujours aussi beau les coucher de soleil. Bravo !

marcu spunea...

Va rog sa ma scuzati voi ceilalti dar acum as vrea sa-i multumesc pentru aprecieri unui adevarat profesionist (din punctul meu de vedere) care este Dungha.

Anonim spunea...

Great pictures..

Ninulescu spunea...

O uliţă romantica..de as avea o mîndra pa o aşa uliţă, as fi cel mai mindru din lume şi aş sta tăt la porta ei... cu speranta ca doara, doara s-o indura de mine... :)