DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

joi, 4 februarie 2010

comparatie .....

2 comentarii:

Jack T spunea...

Hallo MArcu,

ca nouä.Acuma mai ai incä 350 de fäcut si este Localitatea ca si aproape nouä.....Aproape pentru cä atuncia trebuie sä incepi iaräsi cu asta:-)))))

Feine Poze

Multe Salutäri Jacob

Anonim spunea...

Seems as if the flower in the first picture was impressed and became red as well; maybe if one paints the wall in the second picture too, than ...