DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

marți, 30 august 2011

Ziua Delanilor !

7 comentarii:

Pop9 spunea...

La multi ani!

marcu spunea...

Multumim,POP9!

Anonim spunea...

une bien grande fête !

GhitaB spunea...

Buna! As dori schimb de link-uri sau bannere cu blogul http://programatori-beius.blogspot.com/ . Daca sunteti de acord scrieti-mi la adresa ghita_bizau@yahoo.com

Petru spunea...

Interesant.

Zamfir spunea...

La Multi Ani! - cred ca primit urari de bine si ulterior.

Radu spunea...

La multi ani da ziua Dielanilor si la cat mai lulte.
Radu Coastineanu ma numesc si is din Bins si as vrea sa te intreb daca se gaseste undeva cartea Delanilor si cat costa. Ce ma mai intereseaza daca Francu(pictorul) inca mai locuieste in Delani.

Numa bine si doamne ajuta