DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

miercuri, 5 septembrie 2012

Pregatiri pentru iarna  [dulceata de prune]


4 comentarii:

Anonim spunea...

Une préparation culinaire, hum, ça semble bien bon !

angi spunea...

Vrei sa spui"liptar".:)
Ieri si eu cu astfel de bunatai m-am delectat.
Astfel de momente imi aduc aminte de copilarie,cand in cazane mari,in miez de noapte, faceam si noi in curte liptarul,apoi bunica le aseza in oale de pamant,le lega frumos cu hartie alba si le punea in camara.Erau numai bune pentru o armata de linguri pe timp de iarna.:)

Unknown spunea...

o activitate cat se poate de palcuta, mai ales intr-o fmilie cu multi prichindei :))
superbe cadre!

Anonim spunea...

obat tradisional untuk kencing manis

congratulations and thank you for your success take heed sanmgat useful information and innovative creatif hopefully everything is motivated