DELANI:

 

-localitate in judetul BIHOR, ajezata in imediata apropriere a municipiului Beius. Administrativ apartine de Beius. Indeletnicirea locuitorilor inca din cele mai vechi timpuri a fost agricultura, cresterea animalelor, si prelucrarea pieilor(BITUSERIT). Bitusile confectionate le comercializau in deosebi la targul anual de la Negreni(FECHETEU).Trecerea timpului si-a spus insa cuvantul, astfel astazi mai traiesc doar trei(3) bituseri, care le mai confectioneaza. In ultimul timp delanarii sau mai ocupat si cu comercializarea carnii de vitel(in piata de la Beius)-lucru consemnat inca de pe vremea comunismului si de renumitul post de radio "EUROPA LIBERA". Nu se cunoaste data intemeierii localitatii dar sau gasit inscrisuri datate din anul 1484.

 

duminică, 10 ianuarie 2010


2 comentarii:

Anonim spunea...

To be honest, the pictures did provide me with a happy mood, as it looks all "true and honest" to me, maybe a bit hard to live, yet in my opinion much better than in a big city, where police will tell you nearly every week that there's a bomb.
Please have you all a wonderful new week.

Ninulescu spunea...

Cred ca e cazul sa faci o expozitie locala, :)..multa lume cred nu are computer si nu le poate vedea, dar asa ar fi la indemina oricui, frumoase pozele, chiar super, prima este cel mai frumos portret vazut de mine , multi fac poza la o fatza, dar tu prinzi si emotia si sufletul, asta e mai greu pentru altii.